lauantai 11. syyskuuta 2010

Haltialyhty 2 ja projektikuulumisia , Elven lantern 2 and some updates in brief

Pitkähköstä aikaa taas raavin jotain tännekin.

Tein tosiaan hetimiten ensimmäisen lyhtyni jälkeen toisen, melko erilaisen kappaleen.
Siinä, missä oma lyhtyni oli melko avoin ja kevytrakenteinen, on tämä suljettu ja isompi. Sen pohjana on samaa messinkiä (mistä tein tuon haltiahaarniskan), nurkkarungon muodostaa noin 1,6mm vahva rautalanka (jota olen käyttänyt myös rengaspanssarin valmistukseen) ja sivut on samaa paperinohutta kuparilevyä, kuin mistä tein oman lyhtyni lehdet.
Pieni "tuikku" on valoteholtaan hieman riittämätön...

Teema on, kuten varoitin, jälleen Tolkienia. Mutta siinä missä aiempi lyhty oli mallia "Metsän poika", niin tämä olikin "kaupunkilaistyttö". Paitsi että lyhdyn symboliikka oli otettu muinaisessa Beleriandissa sijainneesta Gondolinin salaisen kaupungin vaakunasta (aurinko, kuu ja sydän sinisellä pohjalla), tein tämän häkkyrän lahjaksi Helsingissä asuvalle isosiskolleni.

Sydän ja kynttiläluukun koristeltu sarana.
Kuu
Aurinko

Tämän lyhdyn idea on siis heittää taivaankappaleet seinälle. Harkitsin myös sellaista ratkaisua, että sinne olisi saanut sähkölampun sisälle, mutta se tuottaa niin elottoman valon, että hylkäsin sen. Ystävällisen kuriirin avulla lyhty pääsi perille asti. Valitettavasti minulla ei ole tästä tämän enempää kuvia.

Sitten muita juttuja.

  • Pihlajalonkkari eteni hyvin pitkälle kesällä, mitä nyt selkä meinasi hajota ylälavan keskeltä. Puuliima ja pellavatuki korjasivat asian. Vielä pitää tehdä identtinen tuki alalapaan ja jatkaa tilleröintiä, tehdä alalavan luomureflexiä vastaava vastakaari myös ylälapaan ja pintakäsitellä koko keppi.
  • Lamellaari- tai suomupanssaria, kummaksi vaan nyt mielii sitä sanoa, olen myös valmistellut. Siitä tulee joskus ihan oma tilityksensä.
  • Goottihaarniskan seuraava palanen, teräksinen kaula-, leuka- ja kasvosuojus, eli Bevor, on saanut alkumuotonsa. Teen sen kolmesta palasta, joista ylin on laskettava "leukavisiiri". Olen aivan liekeissä tämän suhteen.
Bevor
Briefly in english

I made the second elven lantern with a theme from Gondolin's coat of arms, which has the sun, the moon and a heart on a blue background.

During the summer I've also been working on my rowan longbow, a scalearmour and a bevor for my gothic armour. That's all in english!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti