tiistai 15. marraskuuta 2011

Uusi visiiri Sallet-kypärään

Olin tyytymätön kypäräni visiiriin. Olin tehnyt muutamia typeriä virheitä siinä, jotka nyt korjasin.

Ensinnäkin, visiirin kiinnityskohta oli epäkesko, joten se oli epävakaa. Visiiri pysyi kyllä hyvin alhaalla, mutta ei ylhäällä. Jos miettii taistelun kannalta, niin en tiedä kyllä pitäisinkö visiiriä alhaalla lähitaistelussa - sillä vaikka se suojaa hyvin, niin se on melko huono vaihtokauppa näkökyvyn ja hapensaannin kustannuksella, kutne historioitsija Mike Loades demonstroi mainiossa sarjassaan Weapons that made Britain. Suosittelen sarjan kaikkien osien katsomista kaikille asiasta kiinnostuneille.


Lisäksi halusin kypärästä vähän tylymmän näköisen. Joten tällainen siitä tuli:


Sain pakoteltua siihen aika dramaattiset muodot, mutta vielä olisi paljon parantamisen varaa tuossa loppusilauksessa ja kaavoituksessa. Vaan olisipa kunnollinen vannesaha, jolla leikata metallia, niin ei tarvitsisi säätää sen perkeleen rälläkän kanssa. Pitää tehdä vähän kokeiluja pistosahan ja metalliterän kanssa... Mutta hei, tajusinpa olla tekemättä rosterista :D

Ja kun vanhasta päästiin, niin uutta on tietysti tulossa. Päivitän tätä kun saan parempia kuvia tästä.

Ja tosiaan, hevoshaarniskasta on 2/3 valmiina ja juttua & kuvia tulee, kun saan kunnialla hoidettua viimeisenkin palikan. Melkonen ikuisuusprojekti sekin, mutta loppu häämöttää. Siitä siis sovittiin 2008, mutta vasta tänä vuonna olen ollut henkisesti valmis tekemään sen.

2 kommenttia:

  1. On muuten komea visiiri! Löysitkö jostain mallin vai onko oma designi? Oli miten oli niin samperin komea! Onnea. Olet reippaampi metallin kanssa kuin minä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olin nähnyt jotain tämän tyylisiä salleteja (http://www.spqr.se/web_eng/medeval_helm_23.shtml) ja ne näyttivät noine maskeineen vähän hurjemmilta, joten tein siitä oman versioni. Sain juuri eilen bevorinkin valmiiksi, joten siitäkin tulossa pian kuvaa. Tai no, valmiiksi ja valmiiksi - kun kokeilin sitä siten kypärän, rintapanssarin ja aketonin kanssa, niin oli sen verran tukala olo, että täytyy vähän fiksata sitä vielä. Mutta tulipahan taas opittua asioita...

    VastaaPoista