sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Nahkakypärä 2/2 Uusi vuosi - vanhat kujeet

Kypärä on saatettu valmiiksi - jo aika kauan ennen tätä päivitystä. Projekti oli erittäin opettavainen, mitä tuli suunnitteluun, kaavoitukseen ja eteenkin nahan muokkaukseen. Kuten sanottua, käytin noin 4 mm naudannahkaa, jota olin ostanut oikein Porvoon mitalla. Sitä saikin kostuttaa ihan huolella, jotta se vääntyi yhtään mihinkään. Se oli sitä paitsi niin jämäkkää tavaraa, että sitä piti leikata peltisaksilla. Reikien tekoon käytin paitsi vasaralla lyötävää nahkapaskaa, myös ihan akkuporakonetta. Poralla sai parempia reikiä, koska ne eivät laajentuneet lyönnin tulosuuntaan kuten nahkapaskalla.
Meh liek!


Luulenpa että jäi mainitsematta eräs merkittävä innoituksen tausta: Lord of the Rings Online, eli tuttavallisemmin LotrO. Sitä tuli pelailtua 2010 alkuvuodesta, kunnes into lopahti. Nyt pelin muututtua maksuttomaksi, olen palannut kunnian verkkokentille. Se on nyt mukava, kun ei ole mitään painetta "pelata koko rahalla". Siinä pelissä tosiaan on paikoitellen melkein järkevän näköisiä haarniskoja, mikä on fantasiapeleille poikkeuksellista. Mutta puritaanin on pakko nöyrtyä - toimiva pelimekaniikka ja realismi kohtaavat Yrjänän sanoja mukaillen, köh, verrattain harvoin.


Tuossa se nyt sitten näkyy hevosenjouhineen kaikkineen. Sain eräältä Varsinais-Suomessa olevalta teurastamolta tuollaisen kokonaisen hevosenhännän postilähetyksenä pyydettyäni. Parempaa häntää en olisi osannut toivoakaan, tuollainen punaisenruskea on aivan täydellinen. Siinä oli vielä varsinaista lihaa ja häntäluuta mukana noin 40 cm pätkä, joten huolellisesti parturoin jouhet irti siitä ja pesin huolella. Tämän jälkeen väänsin koko tupon kaksinkerroin ja vedin sen tekemäni nahkaisen putkilon läpi. Like this:

Kun tuppo oli kiinni kypärässä, niin oli aika parturoida se pehko suurinpiirtein symmetriseksi. Sen kummempia parturikampaajan taitoja omaamatta naksuttelin saksilla sen mielestäni oikein kivaksi poninhännäksi...

Ja vaikka sen teinkin korvaamaan alkuperäistä haltiahaarniskani kypärää, niin kyllähän se näkyy menevän tuollaisessa kansainvaellushenkisessä setissäkin. Vai mitä tuumaatte?


Näiden kuvien myötä oikein hyvää alkanutta vuotta 2011 kaikille!

5 kommenttia:

 1. Seksikkäitä haarniskoja ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kai :) Voi kai niistä näinkin ajatella. Seksikkyyden sijaan olen koittanut tuoda niissä esille palan historiaa, isomman palan mielikuvitusta, toimivuutta ja itse tekemisen iloa.

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä täytyy sano että nättiä jälkeä. Erityisesti väritys on aivan mahtavasti onnistunutta. Mahtavaa! Toivottavasti törmäämme jossakin taistelutapahtumassa, keskiaikamessuilla tai jossain missä pottaa pääsee ihailemaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Saa nähdä, tuleeko tuota raahattua mukana. Veikkaan että sikäli kun lähden mm. Laukaan keskiaikatapahtumaan, niin sonnustaudun uudempaan, teräksiseen kuosiini.

  VastaaPoista
 5. Saatanan komee kypärä, etsin rengaspaitoja googlesta ja eksysin jumittamaan tänne blogiisi sitten siitä (y)

  VastaaPoista